Belgisch Stuurbrevet behalen?

Het Stuurbrevet is het “rijbewijs” voor het besturen van schepen op de Belgische scheepvaartwegen. In België zijn er twee soorten stuurbrevetten, nl. het Beperkt stuurbrevet en het Algemeen Stuurbrevet. Met het Beperkt Stuurbrevet ma ge je op alle Belgische binnenwateren varen, met uitzondering van de Beneden-Zeeschelde. Met het Algemeen Stuurbrevet mag je op alle Belgische binnenwateren varen inclusief de Beneden-Zeeschelde.

Heb je een boot die sneller vaart dan 20km per uur of langer is dan 15m? Dan heb je een Belgisch Stuurbrevet nodig om op de binnenwateren te varen.

img16-vaarschoolq img17-vaarschoolq img18-vaarschoolq
Om je  Beperkt en Algemeen Stuurbrevet of “vaarbewijs” te behalen dien je een theorie examen af te leggen. Dit examen wordt drie maal per jaar georganiseerd in België, nl. in maart, mei en november. Ter voorbereiding van deze examens organiseren wij drie maal per jaar verschillende lessenreeksen in Vlaanderen.
Lees meer over de theorieopleiding Belgisch Stuurbrevet en schrijf in

Om je “vaarbewijs” te behalen dien je aanvullend te beschikken over een ingevuld dienstenboekje, zeg maar bewijs van vaaruren. Je dient over minimum 6 vaaruren te beschikken. Om je ingevuld dienstenboekje te bekomen organiseren wij tal van praktijkopleidingen voor motorboot, jet scooter en zeiljacht in het Scheldeland en aan de Belgische kust. Deze opleidingen kan je volgen in groep op vooraf bepaalde lestdata of privé, wanneer het jou past. Onze privé opleidingen worden volledig aangepast aan jouw niveau. Succes verzekerd!
Lees meer over onze praktijkopleidingen en schrijf in