Theorieopleiding Marifoon/VHF

Lesdatum Leslocatie Lesgeld Beschikbare plaatsen Schrijf in
Geen les voor deze cursus
Schrijf in met 2 personen en ontvang €10 korting pp.

Over de opleiding

De marifoon of  het VHF toestel is hét communicatie middel bij uitstek in de maritieme sector om een vlotte communicatie tussen schip en wal en schepen onderling te verzekeren. In België ben je verplicht om een marifoon aan boord te hebben in de pleziervaart van zodra je boot een lengte heeft van 7 meter of meer.

Het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) organiseert het theorie examen Marifoon/VHF in Brussel. Na het slagen voor het examen bekom je het ” Beperkt Certificaat van Radiotelefonist voor Scheepsstations“. Dit is een basiscertificaat.

Ter voorbereiding op dit examen organiseert VaarschoolQ+ op regelmatige basis theorieopleidingen. Deze opleidingen gaan meestal door in het weekend. Om deze opleiding te volgen is geen vooropleiding vereist, maar is het wel handig indien je reeds je Beperkt en Algemeen Stuurbrevet of ander “vaarbewijs” op zak hebt.

  • Weekendopleiding: 1/2 dag les
  • Niveau opleiding: beginners;
  • Min. leeftijd deelname: 15 jaar;
  • Taal: Nederlands;
  • Lesboek: PDF, gratis verkrijgbaar via e-mail na inschrijving;
  • Optioneel lesmateriaal: geen;
  • Lunch en dranken: ter plaatse verkrijgbaar (dagopleiding) en zijn niet inbegrepen in het lesgeld;
  • Opgepast: kennis van de leerstof van het Beperkt en Algemeen Stuurbrevet is een must

Examens:

  • Inschrijven voor het examen kost €25,- en kan je hier doen. Niet inbegrepen in het lesgeld;
  • Het BIPT organiseert minimum 1 examen per maand in Brussel. Examens worden georganiseerd op andere locaties zowel in de week als in het weekend. Meer hierover kom je te weten via het BIPT van zodra je je ingeschreven hebt voor het examen.

Inschrijven en betalen

Al onze opleidingen kunnen onmiddellijk online betaald worden (Visa, Master Card, enz.) bij registratie. Na een geslaagde registratie en betaling, ontvang je hiervan een bevestiging via email.

Wens je liever via overschrijving te betalen? Dat kan ook. Gewoon inschrijven en doorklikken zonder te betalen. Je ontvangt dan binnen de 24u de factuur met alle betalingsgegevens via email.

Opgepast! Een week voor aanvang van de opleiding ontvang je nog een email van VaarschoolQ+ met alle details over de geboekte opleiding. Onnodig om dus nog extra emails te sturen.

Op al onze opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.