Last minute – stoomcursus – Theorie opleiding Beperkt en Algemeen Stuurbrevet (ICC)

Lesdatum Leslocatie Lesgeld Beschikbare plaatsen Schrijf in
Geen les voor deze cursus

Stoomcursus Beperkt en Algemeen Stuurbrevet

Voor wie?

Voor iedereen die geen tijd heeft om een volledige weekend- of avondopleiding Beperkt en Algemeen Stuurbrevet te volgen en toch een algemeen overzicht wil verwerven in de examenleerstof van het Beperkt en Algemeen Stuurbrevet en enkel praktische tips i.v.m. het examen wenst mee te pikken.

Tijdens deze opleiding gaan we ervan uit dat alle examenleerstof  reeds is ingestudeerd of grondig werd nagekeken. Wij baseren ons hiervoor op het lesboek “Leidraad voor het Stuurbrevet 7e druk”.

  • Weekendopleiding: 1 dag opleiding van 10.00u tot 18.00u;
  • Niveau opleiding: beginners;
  • Min. leeftijd deelname: 18 jaar;
  • Taal: Nederlands;
  • Lesboek: Leidraad voor het Stuurbrevet (7e druk) (te bestellen bij inschrijving, afzonderlijk verkrijgbaar via onze webshop of in de les);
  • Verplicht lesmateriaal (Algemeen Stuurbrevet): single handed passer en Bretoense plotter (te bestellen bij inschrijving, afzonderlijk verkrijgbaar via onze webshop of in de les );
  • Dranken: ter plaatse verkrijgbaar en zijn niet inbegrepen in het lesgeld;

Over deze stoomcursus

  • Tijdens deze stoomcursus worden enkel de grote lijnen uitgelegd van het Beperkt en Algemeen Stuurbrevet met betrekking tot de reglementen, de voorrangsregels, bebakening, navigatie, meteo, getijden, enz. De details worden verondersteld gekend te zijn. Per onderwerp is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan de instructeur. Gelieve je vragen op voorhand per onderwerp op te lijsten zodat jouw kritieke vragen zeker beantwoord worden tijdens deze opleiding;
  • Aan de hand van enkele praktische voorbeelden wordt de theorie onmiddellijk in praktijk omgezet. Dit zal je direct in de mogelijkheid stellen om je kennis per onderwerp te evalueren en eventueel hierover nog bijkomende vragen te stellen.  Er zijn o.a. oefeningen voorzien op het gebruik van de vaarkaart voor binnenwateren, navigatie, kaartpassen (gebruik van passer en plotter), getijden en meteo;
  • Indien tijdens deze stoomcursus blijkt dat je de basis niet goed onder de knie hebt, zal je geadviseerd worden om alsnog een volledige weekend – of avondopleiding te volgen om je slaagkansen voor het theorie examen te optimaliseren. Het spreekt voor zich dat er tijdens een weekend – of avondopleiding meer gelegenheid is om in te gaan op de details in te gaan dan tijdens een stoomcursus. Wens je alsnog in te schrijven voor een volledige opleiding? Klik dan hier.

Inschrijven en betalen

Wij adviseren om eerst een theorie opleiding te volgen alvorens in te schrijven voor het examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet. Dan heb je voldoende tijd om de uitgebreide leerstof te verwerken en in te studeren alvorens deel te nemen aan het examen. Niets houd je natuurlijk tegen om eerst in te schrijven voor het examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet. Het komt er op aan om zelf te kijken hoe snel je examen kan afleggen op afspraak in Brussel, Antwerpen of Oostende en hoe wanneer je een opleiding wenst te volgen.

Al onze opleidingen zijn onmiddellijk online te betalen (Visa, Master Card, enz.) bij registratie. Na een geslaagde registratie en betaling, ontvang je hiervan een bevestiging via email. Je hebt geen PayPal rekening nodig om een betaling uit te voeren, enkel een creditcard!

Sporadisch kan het gebeuren dat PayPal offline is. Bij betalingsproblemen kan je contact met ons opnemen. Wij kijken de betalingsstatus graag voor je na. Indien hier problemen mee zouden zijn, nemen wij vervolgens contact met je op.

Opgepast! Een week voor aanvang van de opleiding ontvang je nog een email van VaarschoolQ+ met alle details over de geboekte opleiding. Onnodig om dus nog extra emails te sturen.
Het lesboek, de “Leidraad voor het Stuurbrevet“, kan je bijbestellen via onze webshop. Op al onze opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.