Leidraad voor het Stuurbrevet (achtste druk): Beperkt Stuurbrevet - Algemeen Stuurbrevet

VaarschoolQ+:Examenvragen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet 2017

Examenvragen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet 2017 worden vernieuwd

Het theorieexamen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet kan je ook in 2017 afleggen op computer (meerkeuzevragen) te Brussel, Antwerpen en Oostende. Maar, alvorens aan het theorieexamen deel te nemen kunnen we je van harte adviseren om eerst een theorieopleiding te volgen. De te kennen leerstof wordt immers steeds uitgebreider en vele cursisten mispakken zich aan de tijd nodig om alle leerstof volledig in te studeren en te begrijpen! Tijdens het theorieexamen worden de vragen van steeds praktischere aard. Je hebt dan ook voldoende praktische inzichten nodig om de het examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet tot een goed einde te brengen. Deze praktische inzichten vind je niet terug in een lesboek, maar worden wel bijgebracht tijdens een theorieopleiding Beperkt en Algemeen Stuurbrevet bij VaarschoolQ+. Het aantal cursisten dat in eerste zit slaagt, daalt ieder jaar, mede omdat de focus op navigatie, meteo en getijden toeneemt en de vragen complexer worden in het kader van het ICC – Coastal waters. Om er voor te zorgen dat het theolrieexamen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet haar doel niet voorbijschiet, werden de examenvragen volledig herzien. Enkel de examenvragen uit het hoofd leren van de vorige examenreeksen is dus geen optie.

Bij VaarschoolQ+ ben je aan het juiste adres.

Onze theorieopleidingen worden gegeven door professionals die actief zijn in zowel de beroeps – als de pleziervaartsector. Door midel van gestroomlijnde en beproefde pedagogische technieken verwerf je in een mum van tijd de nodige inzichten in de theorie van het Beperkt Stuurbrevet en het Algemeen Stuurbrevet. Aan het einde van de opleiding heb je alvast 70% van de te kennen examenleerstof goed onder de knie en ben je mist een minimum aan zelfstudie zo klaar om glansrijk te slagen voor het examen Beperkt en/of Algemeen Stuurbrevet.

Leren varen doe je niet uit een lesboek

Omdat je niet leert varen uit een lesboek, kan je bij VaarschoolQ+ tevens terecht voor een praktijkopleiding motorboot. Een eigen motorboot hoef je niet te hebben. VaarschoolQ+ stelt haar lesboten (type RIB, Z-drive, 90PK en meer) ter beschikking. Zowel groep- als privé opleidingen behoren tot de mogelijkheden. Wij passen ons aan aan jouw agenda!  Het is tevens mogelijk om met je eigen motorboot een praktijkopleiding te volgen.

Neem geen risico en verlies geen tijd. Doe het van de eerste goed en laat je adviseren. Met meer dan 10 jaar ervaring in het vak, heb je aan VaarschoolQ+ een partner waar je van A tot Z kan op rekenen.

Vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder.

 

Opleiding op maat. Volg een opleiding wanneer het jou past!

Privé opleiding stuurbrevet of praktijk motorboot

Laat je agenda het niet toe om een weekend of avondopleiding theorie Beperkt en Algemeen Stuurbrevet te volgen? Wens je een opleiding op maat wanneer het jou past? Dan ben je bij VaarschoolQ+ zeker aan het juiste adres! Naast onze groepsopleidingen helpen wij je persoonlijk verder met je opleiding theorie Beperkt en Algemeen Stuurbrevet. Dit kan door een instructeur bij jou langs te laten komen of door online begeleiding te volgen. Wij zijn flexibel en zullen er alles aan doen – in de mate van het mogelijke – om je verder te helpen! Neem een kijkje op onze website of neem contact op. Wij helpen je graag verder!
Privé opleiding stuurbrevet 
Privé opleiding praktijk motorboot

Behaal je stuurbrevet/vaarbewijs bij VaarschoolQ+

Vaarbewijs/Stuurbrevet behalen najaar 2015? Dat kan bij VaarschoolQ+

Net op zeil – of motorbootvakantie geweest met vrienden of familie? Zin gekregen om volgend jaar zelf een boot te huren en er op uit trekken? Aarzel dan niet om één van onze theorie opleidingen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet (ICC) te volgen. Wij begeleiden je van A tot Z en zorgen er voor dat je optimaal voorbereid bent om aan het theorie examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet deel te nemen. Neem alvast een kijkje op onze website voor de lesdata theorie te Temse, Gent,Blankenberge of Oudernaarde. Natuurlijk kan je ook bij VaarschoolQ+ terecht voor een groeps- of privé opleiding praktijk motorboot, om je dienstenboeje te behalen en zo je stuurbrevet finaal aan te vragen. Geen voorkennis vereist. Het is tevens niet noodzakelijk om over een boot te beschikken. VaarschoolQ+ heeft diverse lesboten ter beschikking.
Overzicht lesdata theorie
Overzicht lesdata praktijk motorboot

Examen Stuurbrevet verandert definitief vanaf 01/01/2015

Examen stuurbrevetten: nieuwe organisatie vanaf 01 januari 2015

De examens zullen niet meer afgenomen worden gedurende 3 sessies per jaar, maar verspreid over het volledige jaar. De examens worden op computer in multiple choice – vorm afgenomen op momenteel slechts 3 loacties in België:

  • Brussel: examendagen: maandag en donderdag (20 computers) (examens ten vroegste vanaf maart/arpil 2015)
  • Antwerpen: examendagen: maandag en donderdag (8 computers)
  • Oostende: examendagen: dinsdag en woensdag (8 computers)

De klassieke examenreeksen zoals we ze tot op heden hebben gekend in maart, mei en november vervallen met onmiddellijke ingang. Er is dus ook geen mogelijkheid meer om het examen af te leggen op een andere examenlocatie dan Brussel, Antwerpen en Oostende.

Inschrijven voor het examen Beperkt en/of Algemeen Stuurbrevet? 

Stap 1: De inschrijving voor het examen wordt beheert door een representatieve organisatie naar keuze.
Stap 2: Na registratie bij een representatieve organisatie, wordt jouw examendossier opgestart. Je zal vervolgens een email ontvangen met daarin een link om je officieel in te schrijven voor een theorie examen naar keuze op een van de verschillende examenlocaties rekening houdend met de verschillende data en beschikbaarheden van examenplaatsen.
Stap 3: Na het afleggen van het examen, ontvang je onmiddellijk een attest als je geslaagd bent. Dit attest dien je vervolgens in te dienen – of op te sturen naar – de representatieve organisatie die jouw examendossier beheert.
Stap 4: Om je examendossier te vervolledige dien je tevens een dienstenboekje in te dienen bij de representatieve organisatie dat min. 6u vaartijd attesteert via een erkende vaarschool. Dit dienstenboekje wordt bij VaarschoolQ+ afgeleverd na het volgen een praktijkopleiding motorboot.
Stap 5: Van zodra de representatieve organisatie beide attesten in het bezit heeft, zal deze jouw Beperkt en/of Algemeen Stuurbrevet aanvragen bij de FOD Mobiliteit. Enige tijd (dit kan 2 weken of meer zijn) later zal het Beperkt en/of Algemeen Stuurbrevet worden toegezonden.

Het examen Beperkt & Algemeen Stuurbrevet

Puntentelling
Het examen zal onderverdeeld worden in verschillende vakken. De kandidaat dient voor elk vak afzonderlijk 50% te behalen. Over het volledige afgelegde examen is een minimum van 60% nodig om te slagen. De giscorrectie die werd toegepast bij het verbeteren van de antwoorden op de examenvragen vervalt. Er worden dus geen punten meer afgetrokken bij een verkeerd antwoord!

Tijd
Om het examen Beperkt Stuurbrevet af te leggen, krijg je 1u de tijd. Om het examen Algemeen Stuurbrevet af te leggen, krijg je 2u de tijd.

Worden de examens strenger?
Inhoudelijk worden er verschillende “nieuwe” accenten gelegd. Navigatie, kaartpassen, getijden en stromingen zullen grondiger ondervraagt worden. Daar waar de vragen voorheen vrij algemeen waren, zal er nu op detailkennis getest worden. Een kleine kaartpasoefening is niet uitgesloten.

De vragen zullen ook peilen naar praktisch inzicht. Om je slaagkansen te optimaliseren is het zeker aanbevolen om een theorie en praktijkopleiding te volgen bij VaarschoolQ+. Wij organiseren op diverse leslocaties in Vlaanderen (Temse, Gent, Oudenaarde, Waregem, Mechelen, Blankenberge) theorie opleidingen. Praktijk motorboot kan je volgen op de Schelde vertrekkende vanuit Steendorp (Temse) of vanuit de jachthaven van Blankenberge.

Tarieven examens
€75,-. Deze blijven onverandert t.o.v. vroeger. €37,5 voor deelname aan het examen en €37,5 voor het beheer van het examendossier door de representatieve organisatie.

Een volledige detail van de procedures zal de komende dagen op onze website www.vaarschoolq.be verschijnen.

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Theorie Stuurbrevet: Gent, Oudenaarde, Blankenberge, Waregem, Mechelen, Temse

Plannen om je Beperkt en Algemeen Stuurbrevet te behalen (Belgisch Vaarbewijs). Bij VaarschoolQ kan je op diverse leslocaties in België een theorie of praktijkopleiding volgen.
Wij begeleiden je van A tot Z! Onze professionele instructeurs staan van maandag tot zondag voor je klaar.
Wij bieden zowel groepsopleidingen (weekend en avondopleidingen) als privé opleidingen op afspraak aan voor iedereen die ondanks zijn/haar druk agenda en casino die toch zijn/haar vaarbewijs wenst te behalen.

Wij organiseren opleidingen in Gent, Blankenberge, Waregem, Mechelen en Temse. Voor een overzicht van al onze theorieopleidingen kan je hier terecht.

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen, wij helpen je graag verder.

Antwoorden examen Beperkt & Algemeen Stuurbrevet 15/11/2014

Heb je deelgenomen aan het examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet op 15/11/2014? Dan ben je vast benieuwt naar de antwoorden op de examenvragen.

Antwoorden:

1 – B 21 – A
2 – C 22 – C
3 – A 23 – B
4 – B 24 – C
5 – B 25 – A
6 – B 26 – B
7 – C 27 – A
8 – A 28 – C
9 – A 29 – C
10 – A 30 – B
11 – B 31 – B
12 – A 32 – A
13 – B 33 – B
14 – B 34 – B
15 – A 35 – A
16 – C 36 – A
17 – C 37 – A
18 – B 38 – B
19 – B 39 – B
20 – C 40 – B

 

Examen Stuurbrevet 15 november 2014

Bereid je grondig voor op het theorie examen Beperkt & Algemeen Stuurbrevet (Belgisch vaarbewijs) van zaterdag 15 november 2014 en volg les te Temse of Oudenaarde in oktober of november. Het lesgeld bedraagt €125,- pp. Wie inschrijft met meerdere personen tegelijk ontvangt 10% korting op het lesgeld.  Lesdata en inschrijvingen

BIV (Belasting op inverkeerstelling) op pleziervaartuigen in België

Er wordt een belasting op inverkeerstelling geheven op de jachten en pleziervaartuigen langer dan 7,5 m wanneer er een vlaggenbrief is of moet worden afgegeven. Deze BIV bedraagt € 2 478,00. Voor vaartuigen die tweedehands worden aangekocht en die al eerder ingeschreven waren, vermindert de BIV met € 247,80 per jaar inschrijving van het vaartuig tot aan een minimum BIV van € 61,50 EUR. Deze is dus steeds van toepassing, ook op jachten ouder dan 10 jaar en meer.  Meer informatie kan u hier vinden.

Immatriculatie voor pleziervaartuigen: nieuwe wetgeving sinds 1 mei 2014

Vanaf 1 mei 2014 zijn enkele wijzigingen van kracht in verband met de immatriculatie van pleziervaartuigen.

  • Immatriculatie is enkel nog verplicht voor kleine pleziervaartuigen (L<20m)
  • Immatriculatie wordt met You Don’t Have to Be Bad to Get Better: A Leader’s Guide to Improving Teacher Quality – McKayCommon Core Standards For Middle School Mathematics: A Quick-Start Guide [1] – Schwols & DempseyCommon Core Standards For Middle School Mathematics: A Quick-Start Guide [2] – Schwols & DempseyThe Essentials of Mathematics K-6: Effective Curriculum, Instruction, and Assessment  – Kathy CheckleyEvery Child Can Do Math: Deceptively Simple Activities to Develop Mathematical Thinking  –  Yeap & Walker Intentional Talk: How to Structure and Lead Productive Mathematical Discussions – Kazemi & HintzLearning to Love Math: Teaching Strategies That Change Student Attitudes and Get Results – WillisMath in Plain English: Literacy Strategies for the Mathematics Classroom – BenjaminMath Know-How: Answers to Your Most Persistent Teaching Issues, Grades 3-5  online casino – Adams & LaFramentaSmall Steps, Big Changes: 8 Essential Practices for Transforming eastern school district Through Mathematics  –  Confer & RamirezWhy Before How: Singapore Math Computation Strategies  –  Jana Hazekamp The Art of Coaching: Effective Strategies for School Transformation – AguilarThe First-Year Teacher’s Survival Guide: Ready-to-Use Strategies, Tools & Activities for Meeting the Challenges of Each School Day (3rd ed. overgangsperiode van 2 jaar verplicht voor kleine vaartuigen, andere dan pleziervaartuigen
  • De lijst met uitzonderingen
  • Vaartuigen in bezit van een immatriculatieplaat blijven in regel voor zover de eigendom niet wijzigt.

Meer informatie hierover kan u nalezen via  de website van Mobiliteit en Vervoer

Antwoorden examenvragen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet 22/02/2014

Heb je deelgenomen aan het examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet op 22/02/2014? Dan ben je vast benieuwt naar de antwoorden op de examenvragen van When you activate any of these links, you will leave the driving games website and as such driving games has no control over and casino online will accept no responsibility or liability online casinos in respect of the material on any such other website. het Beperkt en Algemeen Stuurbrevet.
Download : Antwoorden Examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet 22-02-2014

Niet geslaagd? Verlies dan geen tijd en vol geen theorie opleiding te Temse, Brugge of Oudenaarde.
Lesdata en inschrijvingen

 

1 2